Rijnormen glijden door het noorden van Lincolnshire na maanden van de weg in lockdown

Grote vraag van automobilisten die na maanden in lockdown hun rijvaardigheid willen bijspijkeren en de zenuwen achter het stuur willen beteugelen naarmate de wegen weer drukker worden

De rijnormen in Noord-Lincolnshire zijn tijdens de blokkering van het coronavirus verschoven, zeggen instructeurs.

 

Sommige scholen bieden opfriscursussen aan voor reeds gekwalificeerde chauffeurs om de normen op de wegen in het gebied te handhaven.

 

Maar de meeste scholen worden momenteel overweldigd door het aantal mensen dat rijlessen zoekt ter voorbereiding op uitgestelde rijexamens.


Door de lockdown van Covid is er een lange file ontstaan ​​van rijexamens.

 

Rij-instructeur, Lee Moulds bij het Grimsby rijexamen (theorie) centrum op Moss Road, Grimsby, waar er een achterstand is van studenten die wachten op tests

 

Gevaarlijk stuk wegafsluiting gedurende 12 weken voor verbetering van de veiligheid

 

Flitspaalwagen crasht door tuinhaag na aanrijding

Alle examens, op enkele sleutelwerkers na, zijn per 20 maart afgelast.

 

De Royal Society for the Prevention of Accidents ROSPA, zei dat bijna een vijfde van de automobilisten heeft toegegeven moeite te hebben om weer grip te krijgen op autorijden na enkele maanden van lockdown.

 

Uit een onderzoek onder 2.000 automobilisten, in opdracht van Hyundai, bleek dat de gemiddelde bestuurder in de afgelopen 28 dagen slechts 145 kilometer heeft gereden, vergeleken met een gemiddeld gemiddelde van 583 per maand. Dertig procent reisde 25 mijl of minder.

 

Ongeveer 18 procent zei dat ze het moeilijk hadden nu ze meer reden. Van dat aantal had 28 procent hun auto tot stilstand gebracht, 21 procent had hun wielen ‘ingeslikt’ en 21 procent was vergeten aan te geven.

 

‘Meer dan 20’ politie ter plaatse nadat een man een officier met een kopstoot geeft wanneer het voertuig wordt gestopt

 

Tragedie als vrouw sterft na een ongeval met drie voertuigen op Queensway in Scunthorpe

 

Inbreker overspoelt de salon opzettelijk en veroorzaakt duizenden ponden aan schade na renovatie van de lockdown

Een woordvoerder van Intensive Driving UK vanuit het hoofdkantoor in Hainton Avenue, Grimsby zei: “Naast de achterstand van mensen die hun rijexamens willen afleggen, hebben we het hoogste geboortecijfer in 2003 dat nu allemaal met 17 jaar willen leren autorijden. Het is een druk jaar voor onze instructeurs en mensen kunnen hun tests niet boeken. ”

 

DE RIJTESTVERANDERING VANAF APRIL 2020 DIE JE MOET WETEN

Hij zei dat zijn bedrijf al boekingen aanneemt voor 2021 en dat er momenteel een wachtlijst is van vier tot vijf weken voor het starten van lessen.

 

“De DVSA (vergunningverlenende autoriteit) probeert nog steeds een inhaalslag te maken op de afgelopen vier maanden, nu er 200.000 tests nodig zijn. Zelfs het testen van de belangrijkste werknemers is gestopt,” voegde hij eraan toe.

 

De woordvoerder zei: “Een van de grootste problemen is dat studenten geen les hebben gehad en in plaats daarvan met hun ouders zijn uitgegaan. Als gevolg daarvan hebben ze slechte gewoonten opgepikt en zijn ze de normen kwijtgeraakt die nu worden verwacht. Ouders hebben misschien 20 jaar geleden les gekregen, maar dat is wel zo. niet de nieuwe normen die nodig zijn in 2020. dus de normen zijn gedaald en hun vertrouwen is gedaald en dat betekent nog meer lessen boeken en dat brengt kosten met zich mee voor studenten. verkeersborden.nu heeft veel borden.

 

“Het is als een baan. Je wordt er alleen goed in omdat je het elke dag doet. Als je vier maanden stopt, zal het helaas tijd kosten om weer op het goede niveau te komen.”

 

David Spouncer van de 1st Choice Driving School in Grimsby zei dat 210.000 tests op nationaal niveau in de wacht werden gezet vanwege Covid-19. Maar 84.000 hebben nu e-mails ontvangen om hun praktische rijexamen te verzetten. online oefenexamen auto maken voor snellere resultaten.