Pas op voor de nieuwe malware in de stad! Uw bank-apps, creditcardgegevens, Netflix kunnen in gevaar zijn

Hoewel er nog geen duidelijkheid is over hoe om te gaan met deze malware, zeggen experts dat mensen weg moeten blijven bij het installeren van apps van een onbekende bron of machtigingen moeten verlenen aan een vreemde app.

 

Pas op voor de nieuwe malware in de stad! Uw bank-apps, creditcardgegevens, Netflix kunnen in gevaar zijn

Einde van fiscale intimidatie? De inkomstenbelastingafdeling neemt alleen contact met u op via e-mails! CBDT zegt dit tegen ambtenaren

Het aantal folies in de MF-industrie stijgt met 9 pct. In FY20 dankzij robuuste prestaties van Axis MF, ICICI Pru MF

 

Het Active Income Plan van Edelweiss Tokio Life biedt een gegarandeerd inkomen en een gezinsinkomen

Het is een tijdje geleden dat de digitale golf begon en deze nam snel toe. De pandemie van COVID-19 gaf het echter een extra duwtje. Na de pandemie zijn de online transacties en betalingen aanzienlijk toegenomen, maar ook fraude en cyberaanvallen.

 

ThreatFabric, een in Nederland gevestigd cybersecuritybedrijf, heeft een recent ontdekte nieuwe malware, BlackRock genaamd, op de hoogte gebracht. Met deze malware hebben hackers en fraudeurs meer dan 337 Android-apps getarget om kaartgegevens te stelen. Het rapport zegt dat het aantal nieuwe banktrojanen sinds 2014 gestaag is toegenomen, maar dat 2020 na een rustige, kalme 2019 weer een interessante stijging laat zien.


Hoe werkt het?

 

De malware gebruikt overlays of nepvensters met keylogger-functionaliteit bovenop een legitieme app. Het vraagt ​​de gebruikers om hun kaartgegevens in te voeren om toegang te krijgen tot de app. Zodra de gebruikers hun kaartgegevens invoeren, worden ze door de hackers vastgelegd. American Express cards aanvragen.

 

Als een dergelijke app op uw smartphones wordt geïnstalleerd, vraagt ​​de Trojan de gebruiker bovendien om de toegankelijkheidsfunctie van de telefoon, waardoor de malware toegang krijgt tot andere Android-machtigingen. Volgens onderzoek en rapporten kan de malware sms-berichten onderscheppen, contacten met vooraf gedefinieerde sms-berichten spammen, mobiele antivirus-apps saboteren, sms-overstromingen uitvoeren, aangepaste push-meldingen weergeven, specifieke apps starten, enz. Deze malware doet zich ook voor als nep-updates van Google, die veel mensen kunnen niet differentiëren.

 

Wat loopt er risico?

 

Volgens het ThreatFabric-rapport worden Gmail, Yahoo Mail, Microsoft Outlook, PayPal mobiel contant geld, Amazon-verkoper, Uber, Netflix, Amazon Shopping, Binance het doelwit van deze malware, samen met bankapps zoals iMobile van ICICI, YONO Lite SBI, en onder andere IDBI Bank Go Mobile +.

 

Deze malware zou ook gegevens, wachtwoorden en creditcard- of bankpasgegevens van verschillende apps kunnen stelen.

 

Hoewel er nog geen duidelijkheid is over hoe om te gaan met deze malware, zeggen experts dat mensen weg moeten blijven bij het installeren van apps van een onbekende bron of machtigingen moeten verlenen aan een vreemde app. betalen met American Express kan simpel.