Hoe zal daten veranderen na coronavirus? Psychologie biedt enkele aanwijzingen

De datingscène kan een verwarrende plek in de wereld zijn waar in de nabije toekomst op zijn minst enige sociale afstand lijkt te bestaan. En hoewel veel mensen tijdens het afsluiten online contact met romantische partners hebben onderhouden of zijn begonnen, zijn videochats en sms-berichten duidelijk geen vervanging op lange termijn voor intiem (of zelfs niet-intiem) fysiek contact.

 

Als het gaat om online dating, geeft de wetenschap ons enig inzicht in hoe mensen zich normaal gedragen. De theorie van ouderlijke investeringen voorspelt bijvoorbeeld dat bij mensen (en andere dieren) het geslacht zwaarder investeert in hun nakomelingen die kieskeuriger of selectiever zullen zijn bij het veiligstellen van een partner. Mannelijke voortplanting vergt relatief weinig investeringen boven een paar minuten seksueel contact, terwijl reproductieve inspanningen van vrouwen negen maanden of langer vergen. Second love reviews online zijn positief.

 

https://www.youtube.com/embed/mkjhNG2F4kI

 

 

Om te zien hoe deze sekseverschillen duidelijk waren bij online dating voor andere geslachten, voerden we een onderzoek uit waarbij deelnemers foto’s van potentiële datums in een gesimuleerde online datingomgeving bekeken en erop reageerden. Het aantal mensen dat ze tot nu toe hebben gekozen en de tijd die ze nodig hadden om elke keuze te maken, werd geregistreerd. De gebruikte foto’s waren bevooroordeeld op basis van aantrekkelijkheid en gecategoriseerd als van hoge of lage aantrekkelijkheid.

 

In overeenstemming met de investeringstheorie van ouders, ontdekten we dat mannen in het algemeen een groter aantal potentiële datums kozen in vergelijking met vrouwen, ongeacht de aantrekkelijkheid van de foto’s die ze bekeken. gebruikerservaringen adultmatch is serieus.

 

Wanneer ze aantrekkelijke gezichten en minder aantrekkelijke gezichten kregen, kozen vrouwen meer van de aantrekkelijke. Mannen kozen een bijna even groot aantal aantrekkelijke als onaantrekkelijke foto’s. Daarom waren vrouwen selectiever. Bij het meten van de tijd die ze nodig hadden om keuzes te maken, namen zowel mannen als vrouwen meer tijd om de aantrekkelijke foto’s te bekijken in vergelijking met de onaantrekkelijke.

 

Samenvattend suggereerden de bevindingen dat mannen meer tijd nemen om minder verstandige beslissingen te nemen bij online daten dan vrouwen.

 

Maar hoe kan dit allemaal veranderen in een tijd van pandemie? Onderzoek heeft aangetoond dat de dreiging van ziekte ons ertoe brengt contact te vermijden met mensen die ons welzijn in gevaar brengen en ons het risico geven ons te infecteren. Toch wordt romantisch gedrag over het algemeen gekenmerkt door een behoefte aan fysieke intimiteit en lichamelijk contact, wat zeer haaks staat op gedrag dat gemotiveerd is om ziektevrij te blijven. Datinggedrag kan duidelijk worden veranderd, terwijl zorgen over een besmettelijke ziekte onze manier van leven blijven beïnvloeden.

 

Een interessante studie suggereert een manier waarop dit kan gebeuren. Onderzoekers stelden een online datingscenario op waarin deelnemers foto’s van potentiële datingpartners van een ander geslacht beoordeelden op aspecten van “dateability”. De onderzoekers beoordeelden ook de individuele bezorgdheid van deelnemers over infectie met behulp van een maatregel die ‘waargenomen kwetsbaarheid voor ziekte’ (PVD) wordt genoemd. Dit test onze emotionele reacties op de dreiging van ziektekiemen in onze omgeving en onze overtuiging dat we er vatbaar voor zijn.

 

Voorzorgsmaatregelen nemen. Shutterstock / 22Images Studio

De onderzoekers ontdekten dat deelnemers met hoge PVD-scores een lagere interesse toonden bij potentiële online datingpartners. Dit was zelfs het geval wanneer de datingpartners zeer aantrekkelijk waren.

 

Ook waren degenen met hoge PVD-scores over het algemeen kieskeuriger in vergelijking met degenen met lage PVD-scores. Het lijkt erop dat de dreiging van ziekte een begrijpelijke kracht heeft om onze interesse in potentiële online datingpartners te verminderen.

 

Meer partners

Maar de perceptie van een dreiging van ziekte heeft een ander effect op ons dating- en paargedrag. Vrouwen die zich op verschillende tijdstippen met meerdere mannen voortplanten, kunnen de genetische variabiliteit van hun kinderen vergroten. Het voordeel van het hebben van een genetisch diverse groep nakomelingen is dat in ieder geval sommige de noodzakelijke eigenschappen hebben om te overleven in omgevingen met een heersende ziektedreiging.

 

In die zin kan dergelijk divers paargedrag voordelig zijn voor vrouwen. Een reeks experimenten in 2015 wees uit dat de dreiging van een ernstige ziekte (er werd geen specifieke gespecificeerd) inderdaad invloed had op de paarstrategieën van vrouwen in termen van hun verlangen naar een groter aantal seksuele partners. Gezien deze bevinding kunnen we ons afvragen of coronavirus het verlangen naar seksuele diversiteit zal vergroten bij vrouwen die zich bezighouden met online daten.

 

Over het algemeen lijken er dus enkele duidelijke geslachtsverschillen te zijn in online datinggedrag, hoewel deze kunnen variëren op momenten dat ziekte een bepaalde bedreiging vormt, vooral bij degenen met een hogere perceptie van kwetsbaarheid.

 

Sommige vrouwen zoeken echter ook naar meer seksuele variatie om de overlevingskansen van hun nakomelingen te vergroten. Het is natuurlijk ook mogelijk dat degenen die zich minder zorgen maken over het risico op infectie door anderen, gewoon gewoon door kunnen gaan.

 

De pandemie biedt mogelijk ook iets meer tijd voor daters om de gegevens te verbeterenr profielen en verbeter hun online communicatieve vaardigheden. En om misschien tijd te besteden aan het nadenken over wat ze zoeken in een partner wanneer het eindelijk tijd is om dichtbij en persoonlijk te komen.