AST SpaceMobile-aandelen stijgen naarmate de Space-SPAC-aandelen beginnen te handelen op de Nasdaq

De aandelen van satelliet-naar-smartphone-breedbandbedrijf AST SpaceMobile begonnen woensdag te handelen op de Nasdaq.

AST SpaceMobile handelt onder de ticker ASTS, met aandelen die voorheen genoteerd waren onder de SPAC New Providence vóór de fusie.

De sluiting van de deal van AST is de eerste van een recente golf van Space SPAC-aankondigingen, met zeven bedrijven die SPAC-fusies in de afgelopen zes maanden hebben aangekondigd. Tesla aandelen koersen is gestegen.

 

 

Aandelen van satelliet-naar-smartphone breedbandbedrijf AST SpaceMobile zijn woensdag begonnen met de handel op de Nasdaq, met het bedrijf als eerste van een reeks recente ruimtevaartbedrijven om zijn SPAC-deal te sluiten.

 

AST SpaceMobile handelt onder de ticker ASTS, met aandelen die voorheen genoteerd waren onder de SPAC New Providence vóór de fusie.

 

Een SPAC – of overnamebedrijf voor speciale doeleinden – is een lege vennootschap die is ontworpen om geld in te zamelen door middel van een beursintroductie met als doel een particulier bedrijf over te nemen en openbaar te maken.

 

Het aandeel sloot woensdag 1,8% omhoog op $ 11,81 per aandeel, na een stijging van maar liefst 7% tijdens de middaghandel.

 

AST SpaceMobile, gevestigd in Midland, Texas, bouwt een netwerk van satellieten, ook wel een constellatie genoemd, dat is ontworpen om breedband vanuit de ruimte rechtstreeks naar smartphones van consumenten te sturen. BAM koers aandeel is verkocht.

 

Bestaande satellietnetwerken hebben extra fysieke apparaten nodig om verbinding te maken met de dienst, zoals de mobiele satelliettelefoons van Iridium of de Starlink-gebruikersterminals van SpaceX. De markt voor satellietcommunicatie wordt echter steeds drukker met nieuwe diensten van bijvoorbeeld OneWeb, Telesat en Lockheed Martin’s recente samenwerking met de ruimtegebaseerde 5G-startup Omnispace.

 

“We zien de andere satellietconstellaties [lage baan om de aarde] zoals Starlink niet als een concurrent. Eigenlijk denken we dat dit iets geweldigs is dat ze doen, omdat ze de lanceringskosten verlagen en de ruimte in feite betaalbaarder maken voor de massa ”, zei AST-voorzitter en CEO Abel Avellan woensdag tegen Morgan Brennan van CNBC.

 

Het bedrijf, dat vóór de SPAC-deal ongeveer $ 120 miljoen aan privékapitaal ophaalde, verwacht ongeveer $ 462 miljoen aan totale opbrengst van de fusie toe te voegen. Het nieuwe kapitaal zal de ontwikkeling van het netwerk van het bedrijf financieren, waarbij AST van plan is om later dit jaar de volgende demonstratiesatelliet BlueWalker 3 te lanceren. Avellan zei dat AST verwacht “binnenkort” lanceringscontracten aan te kondigen met meerdere raketbedrijven om zijn satellieten in een baan om de aarde te brengen.

 

“Het is een kans op de lange termijn … maar het is een zeer grote kans in een zeer grote adresseerbare markt”, zei Avellan.

 

De sluiting van de deal van AST is de eerste van een recente reeks ruimtevaart-SPAC’s. Met inbegrip van AST hebben zeven ruimtevaartbedrijven de afgelopen zes maanden SPAC-fusies aangekondigd.